Pogoji uporabe

1. Stroški in rok dostave

 

Provizija, ki jo naročnik plača dostavljalcu (Pošta Slovenije) pri dostavi blaga, se računa po tarifi Pošte Slovenije in sicer:

- za naročeno blago v vrednosti do 27,50 € je naročnik dolžan plačati 1,62 € provizije dostavljalcu;

- za naročeno blago v vrednosti od 27,50 € do 470,00 € je naročnik dolžan plačati 5,88 % od celotnega zneska dostavljalcu kot provizijo;

- za naročeno blago v vrednosti nad 470,00 € naročnik plača 27,64 € provizije dostavljalcu (podatki dobljeni 29. 7. 2013 na strani PS).

Potrudili se bomo, da vam naročeno blago dostavimo v roku treh delavnih dni, za morebitne zamude iz strani pošte ne odgovarjamo.

 

2. Naročanje in plačilo

Naročate lahko na več načinov in sicer: preko sistema košarice na naši spletni strani, telefona, ali elektronskega naslova. Nudimo 1 možnost plačila, to je po povzetju s poštno nakaznico.

3. Pravica do odstopa od pogodbe

Pogodba med naročnikom in podjetjem se sklene, ko naročnik odda naročilo; bodisi preko košarice, e-naslova ali po telefonu. Skladno s 43. členom zakona o varstvu potrošnikov (ZVpot), ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe brez navedbe razloga za odstop. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v isti količini podjetju v roku 30 dni po prejetem sporočilu. Če potrošnik vrne blago v 14 dneh od prejema, se to šteje za odstop od pogodbe. Prejemnik mora vrniti plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Stroške vračila plača potrošnik.

Do odstopa pogodbe nas lahko stranka obvesti po telefonu ali e-mailu, ni pa nujno. Vračilo prejetega blaga v štirinajstih dneh po prejemu se šteje kot sporočilo za odstop od pogodbe.

4. Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe

OPOMBA: besede, ki bi bile v konkretnem postopku registracije, povezave do drugih vsebin spletne strani, so v naslednjem besedilu pisane z  ležečo pisavo.

Stranka sklene pogodbo s podjetjem, ko odda naročilo. Pri naročilu blaga s pomočjo košarice  je postopek naslednji:

Izberite želen izdelek, tako da kliknete nanj, nato kliknite gumb dodaj v košarico. Na zgornji strani ekrana se vam izpiše količina in cena artiklov v košarici. Za podrobnejši ogled vsebine košarice, kliknite na povezavo košarica, v zgornjem desnem delu ekrana; prikaže se vsebina košarice z artikli in cenami. Za nakup želenih artiklov,  kliknite na povezavo na blagajno. Odpre se stran za registracijo, oz.  prijavo v osebni račun za tiste, ki so že registrirani. Če stranka še ni registrirana, se z klikom na zeleni gumb nadaljuj lahko registrira. Pri tem koraku se stranka mora prijaviti. Po prijavi lahko kliknete na povezavo na blagajno kliknete nadaljuj in s tem opravite nakup oz. sklenete pogodbo z podjetjem. 

Sklenjena pogodba (naročilo) bo shranjeno v bazi podatkov spletne strani accord.si, stranka ima možnost ogleda teh podatkov z prijavo in s klikom na Moj račun in poglej zgodovino naročil.

4.1 Postopek registracije novih uporabnikov

Za opraviti nakup in s tem skleniti pogodbo s podjetjem se mora stranka registrirati. Registracijo opravi v rubriki "Prijava". Po kliku na zeleni gumb nadaljuj je potrebno vnesti osebne podatke, naslov bivališča, geslo in lahko tudi označite če želite prejemati e-novice. Pred klikom na nadaljuj  je stranka primorana označiti, da je seznanjena s pogoji uporabe spletne strani accord.si in se z njimi strinja.

E-sporočilo z obvestilom o uspešni registraciji se avtomatsko pošlje ob registraciji na vpisan e-naslov. V njem je tudi povezava do spletne strani podjetja, natančneje, do strani "Moj Račun". Na tej strani lahko stranka spreminja podatke računa, spreminja geslo,  ureja podatke o naslovu, si ogleda podatke o opravljenih naročilih in se odjavi ali prijavi na e-novice.
 Podjetje ne odgovarja, če stranka označi, da je prebrala pogoje uporabe in se z njimi strinja, kljub temu da jih morda ni.

Za odpravljanje morebitnih napak pri vnašanju podatkov med registracijo in pred oddajo naročila je za to nalogo narejen program s programskim jezikom php in MySql, ki opozori stranko pri nepravilnem ali pomanjkljivem izpolnjevanju registracije ali pogodbe za naročilo.

5. Drugo

Vsebina spletne strani www.accord.si je avtorsko zaščitena. Kakršnakoli zloraba vsebin ni dovoljena in bo pravno preganjana. Čeprav je trgovina www.accord.si namenjena predvsem spletnemu poslovanju, svetujemo, da si obleke, suknjiče, smokinge ali hlače pridete osebno pomerit, po dogovoru vam lahko oblačila z izjemo galanterije prinesemo brezplačno na dom. Pri tem nakup ni obvezen. Za obisk se je potrebno naročiti. Lahko nas kontaktirate na enega od kontaktnih podatkov v rubriki Pišite nam, na naslednji povezavi: http://www.accord.si/index.php?route=information/contact kjer je naveden sedež podjetja in naš e-naslov. Vsi artikli so v odličnem stanju. Za morebitne poškodbe kupljenih artiklov nastalih zaradi malomanosti in drugih razlogov ne odgovarjamo. Kot stranka se morate strinjati z vsem kar je zapisanega v rubriki Pogoji uporabe.


https://accord.si © 2024
Powered by: OpenCart.